Het TussendoorSpel motiveert en ondersteunt het dieetconsult.
Het TussendoorSpel is een eenvoudige manier om voedingskennis over te brengen.
Het spel is een leuke, interactieve en visuele manier om informatie aan te leren.
Het spel kan je op verschillende manieren inzetten: als huiswerkopdracht, als gesprekstool of in groepsoverleg.
Het spel is voor mensen met een verstandelijke beperking (ontwikkelingsleeftijd 6-12 jaar).
Het TussendoorSpel is gemaakt in nauwe samenwerking met en naar de wensen van deskundigheidsnetwerk Diëtetiek Verstandelijk Gehandicaptenzorg.
Previous slide
Next slide

Gebruiken onze spellen met jouw patiënten!

Nieuwe Mogelijkheden

Het TussendoorSpel geeft diëtisten een nieuwe, moderne en positieve manier om in gesprek te gaan over voeding met cliënten met een matige tot lichte verstandelijke beperking
(ontwikkelingsleeftijd 6-12 jaar).

Aansluiten bij Beleving

Bij mensen met een verstandelijke beperking is aansluiten bij de belevingswereld erg belangrijk. Het spel helpt diëtisten daarbij, door productkeuzes te simuleren die herkenbaar zijn vanuit de dagelijkse omgeving.

Plaatjes ipv Praatjes

Voedingskennis overbrengen met het TussendoorSpel makkelijker. De vele plaatjes en positieve feedback maken het aantrekkelijk om over voeding te leren. want gesproken taal is vaak moeilijk en een spel spelen is leuk.

Snelle Implementatie

Als diëtist kan je het TussendoorSpel inzetten op een manier die bij jou past, bij een (groeps)consult, in het begeleidersteam of tijdens een bezoek aan de supermarkt. Zo doe je eenvoudig ervaring op met innovatie. De implementatie van het TussendoorSpel is snel, laagdrempelig en voordelig. Er is geen lange voorbereiding nodig.

DiabetesSpel

Werk je ook met niet-LVG patiënten? Het DiabetesSpel is geschikt voor mensen met diabetes type I en II. Door het DiabetesSpel te adviseren, hoef je in de beperkte consulttijd geen diabetes-basiskennis meer uit te leggen. In plaats daarvan oefenen patiënten thuis en leren ze alles wat nodig is om dieetveranderingen te maken. Het spel volgt de aanbevelingen in de NHG- en NDF-richtlijnen. Daarnaast heeft het DiabetesSpel ingebouwde testen waardoor je gelijk inzicht heb in de motivatie en het begrip van de patiënt, waardoor je de zorg beter op de patiënt kan afstemmen en je tijdens de consulten meer bereikt.

Meld je aan om op de hoogte te blijven van al onze ontwikkelingen.