Onze spellen,

besparen tijd zonder

dat het je geld kost!

Gebruik onze spellen om basis voedingsadviezen uit te leggen.
 
Zo ben je minder tijd kwijt aan het geven van voedingsinformatie en heb je meer tijd voor coaching.
 
Door deze focus ben je van grotere betekenis voor je patiënt.
 
Jouw meerwaarde ligt immers bij het coachen en geven van persoonlijke (dieet)advies.
 

Patiënten motiveren ondanks weinig tijd

Voor het spelen van een spelletje zijn patiënten snel gemotiveerd, dit is anders bij een boek of brochure. Maar hoe? Onze spellen stimuleren mensen na te denken over de invloed van hun eetpatroon op hun klachten. Deze inzichten brengen onbewust een proces op gang dat patiënten motiveert om beter voor zichzelf te zorgen. Dat motiveert!

Minder herhaling, leuker werk

Onze innovaties maken je werk leuker! Je hoeft niet meer aan iedere patiënt hetzelfde verhaal te vertellen. Doordat de patiënten vooraf aan het consult het spel spelen, komen ze beter voorbereid op het gesprek. Het vereenvoudigt het samen beslissen en je kan gelijk de diepte in met het gesprek. Ervaar zelf hoe onze spellen je patiënten informeren en motiveren en hoe dat je werk leuker en effectiever maakt.

Eenheid van informatie

Een van de uitkomsten van de inzet van onze spellen is dat alle patiënten dezelfde informatie krijgen. Als een patiënt met meerdere zorgverleners te maken heeft is er altijd kans op tegenstrijdige adviezen. Ook omdat niet iedere zorgverlener dezelfde kennis heeft. Door onze spellen te introduceren, krijgt iedere patiënt op richtlijnen gebaseerde voedingseducatie. Zo voorkom je tijdverspilling aan het weerleggen van onjuiste informatie.

Weinig tijd, meer inzicht

Via ons spelrapport krijg je als behandelaar inzicht in het kennis- en begripsniveau van je patiënt. Het rapport categoriseert informatie zodat je snel en gemakkelijk een overzicht hebt. In één oogopslag zie je welke leerdoelen jouw patiënt beheerst. Het netto resultaat is dat je patiënt meer leert en daarvoor minder van jouw tijd gebruikt.

Oplossing voor personeelstekort

Veel praktijken en ziekenhuizen hebben moeite personeel te vinden. Met minder uren bereik je minder, tenzij je aan de slag gaat met zorginnovatie. Door inzet van een spel kan je toch meer bereiken in minder tijd. Patiënten spelen het een spel buiten consulttijd en hun kennis neemt toe zonder dat jij zelf iets hoeft te doen. Het 'fun' aspect in gaming verhoogt ook nog eens de intrinsieke motivatie. Zo'n win-win situatie gun jij jezelf en je cliënten toch ook?

FosFaatSpel

Met het FosFaatSpel leert jouw patiënt alles over fosfaatbeperkte voeding via een app op hun mobiel. Zo kunnen spelen waar en waneer ze maar willen! Via een spelrapport krijg je als zorgverlener inzicht in de kennis van je patiënt waardoor zorg op maat mogelijk is.

DiabetesSpel

Met het innovatieve DiabetesSpel, geef je jouw patiënten de kans om dieetveranderingen te maken die nodig zijn om diabetes onder controle te houden, wat leidt tot effectievere consulten en minder kosten.

Onze laatste blogs

Games maken zorgdoelen haalbaar

Het zorgakkoord is alleen haalbaar met de inzet van e-health. Games ziin een fantastische manier om menzen te leren wat ze zelf aan hun ziekte kunnen doen. Zo houd je de zorg betaalbaar

Read More »

Commerciële apps

Beschik jij over voldoende kennis om apps te beoordelen op commercialiteit?

Er zijn veel digitale applicaties op de markt; hoewel sommige gratis zijn voor de gebruiker, is geen enkele app echt gratis. Er is geld nodig om de serveropslagruimte en ontwikkelaars te betalen, om de applicatie te bouwen en te ondersteunen. Om te beoordelen hoe commercieel een app is, is het belangrijk om te weten wie voor de app betaalt, wat het verdienmodel van de app is en welk doel de maker van de applicatie heeft.

Read More »

Overwin risicoaversie

Risico is het effect van onzekerheid op het bereiken van doelen. Het vermijden van risico’s remt de vooruitgang en beperkt de groei. Leren omgaan met onzekerheid is daarom belangrijk bij innovatie. Door de negatieve en positieve effecten van innovatie in kaart te brengen, kun je risicoaversie overwinnen en vooruit komen.

Read More »