Spellen motiveren door plezier en uitdaging!

Beweging, geluid en beeld

Digitale spellen motiveren mensen als vanzelf om te leren. Games gebruiken beweging, geluid en beeld om de aandacht van de speler vast te houden. Mensen die hun aandacht niet vasthouden leren niets. Door de aandacht van mensen vast te houden zorgen games dus voor een optimale leerervaring!

Direct feedback en beloningen

Met een spel is de speler interactief aan de slag. Patiënten weten meteen of hun antwoord goed of fout is. Het spel beloont spelers voor juiste antwoorden met punten, en ze kunnen alleen doorgaan naar het volgende level als ze genoeg punten hebben. Deze directe feedback en beloningen maken digitale spellen krachtige motivatoren om te blijven leren.

Verhoogt effectiviteit

De feedback in het spel en de interactie verhogen de effectiviteit van de voorlichting. Spellen zorgen ervoor dat je informatie beter onthoudt, helemaal in vergelijking met een folder, boek of webpagina. In tegenstelling tot games geven websites, zoals thuisarts.nl, vooral informatie om te lezen, maar onvoldoende houvast om te motiveren. Door gebruik te maken van spelkenmerken en vooropgezette doelen, betrekken we de spelers en verhogen we kennis en zelfregie.


Leuk voor alle leeftijden


We willen dat iedereen plezier beleeft aan onze games. Onze apps zijn daarom eenvoudig te downloaden en te gebruiken. Het quizformaat van het spel met veel foto’s is geschikt voor alle leeftijden. Patiënten hoeven geen lange stukken tekst te lezen en te leren. Ze hoeven alleen het juiste antwoord te kiezen. Tot slot zorgt het spelelement ervoor dat het leuk blijft om te leren.

Intrinsieke motivatie


Het voordeel van een spel is dat spelers oefenen met levensechte situaties. Spelers kiezen bijvoorbeeld tussen producten die suiker of eiwit bevatten, waardoor ze leren welke producten welke voedingsstoffen bevatten. Op deze manier leren patiënten in een virtuele omgeving steeds beter welke producten het beste bij hun dieet passen. Een laagdrempelige start van een voedings-of dieetadvies!​

Leer NOG meer in onze blogs

Games maken zorgdoelen haalbaar

Het zorgakkoord is alleen haalbaar met de inzet van e-health. Games ziin een fantastische manier om menzen te leren wat ze zelf aan hun ziekte kunnen doen. Zo houd je de zorg betaalbaar

Lees Meer »

8 voordelen van digitale games

Een game klinkt misschien als kinderspel, maar dat zijn serious games niet. Serious games zijn digitale spellen met als doel het aanleren van vaardigheden of het verhogen van kennis. Serious games zijn e-health-oplossingen, die zorgverleners ontlasten door besparing van tijd en geld. Hieronder geven we je 8 redenen om te beginnen met digitale spellen in jouw praktijk!

Lees Meer »

6 x onze spellen voor iedereen

Ons eenvoudige ontwerp met veel afbeeldingen en duidelijke tekst maakt onze games toegankelijk en bruikbaar voor een breed scala aan mensen. Lees over de 6 belangrijke componenten van ons spelontwerp waarmee we zoveel mogelijk mensen bereiken.

Lees Meer »
Blog 3- serious games definitie

Wat is een serious game?

Robin Health Games maakt serious games, maar wat is een serious game precies? Een serious game is een game gebruikt voor educatieve doeleinden. Onze spellen zijn een laagdrempelige en speelse interventie voor alle leeftijden, die helpt bij het verhogen van kennis en de intrinsieke motivatie.

Lees Meer »

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.