• Het DiabetesSpel meet en geeft jou inzicht in patiënt motivatie.
  • Motiveert zelfs je moeilijkste patiënten.
  • Kennis motiveert tot ander, beter gedrag.

Motivatie meten is motivatie weten.

Een voordeel van onze spellen is dat de inzet meetbaar is. Of iemand een boek of website heeft geraadpleegd is niet te controleren. En, veel mensen durven lang niet altijd te zeggen dat ze de website niet eens hebben bezocht! Je zou hun kunnen testen, maar dat voelt confronterend en daarom gebeurt dat zelden. Het DiabetesSpel genereert een rapport met een samenvatting en testresultaten van de levels die patiënten hebben gespeeld. Door het rapport te bekijken, zie jij (of je PoH) of de patiënt gemotiveerd is en hoe goed ze de 'leerstof' begrijpen. Niet meer gissen, maar controleerbaar inzicht in motivatie en begrip.

Patiënten motiveren door informeren.

Zonder kennis geen gedragsverandering! Zo gaat meer voedingskennis gepaard met afname van ongezond gedrag, zo schrijft het RIVM. Om veranderingen te kunnen maken, moeten patiënten weten hoe hun gedrag hun klachten in stand houdt. Onze spellen zijn een laagdrempelige manier om zelfs de minst gemotiveerde patiënt aan het werk te krijgen. De spellen bevatten alle informatie die nodig is om het dieet aan te passen en de gezondheid te verbeteren. Doordat de patiënt zelf kiest welke voedingspatroon het meest passend is, is de kans velen malen groter dat de veranderingen succesvol zijn. Patiënten voelen meer controle wanneer ze zelf beslissen. De opties die je als zorgverlener aandraagt worden vaak, terecht of niet, ervaren als het opgeheven vingertje.

Kennis motiveert tot ander, beter gedrag

Zorgverleners spelen een essentiële rol bij gedragsverandering. Toch is het voor meer dan 50% van de zorgverleners een uitdaging om patiënten te motiveren, vooral door een gebrek aan tijd en kennis. Het DiabetesSpel is een perfecte oplossing, omdat spellen de intrinsieke motivatie verhogen en het proces zich afspeelt buiten de consulten om. Ben je een zorgverlener die het gevoel heeft over onvoldoende voedingskennis te beschikken dan is het DiabetesSpel ideaal. Het spel informeert de patiënt over gezond eten bij diabetes en jouw focus kan daarbij verschuiven naar het ondersteunen van de gedragsverandering.