Leren door oefenen.

Het TussendoorSpel is een interactief spel met oefenen en herhalen om het leren te versterken. In het spel oefenen mensen met het kiezen van gezondere snacks, waardoor ze leren welke tussendoortjes ze te kiezen en hoeveel ze ervan kunnen eten. Elk level legt producten voor en de cliënt kiest het beste uit de opties. Tijdens het consult kun je jouw uitleg afstemmen op de kennis die de cliënt tijdens het spelen laat zien. Het TussendoorSpel is ook leuk, wat motiveert om door te spelen, waardoor cliënten onbewust nog meer leren!

Voorlichting afstemmen op kennisniveau.

Door het TussendoorSpel in te zetten, kan je als diëtist ook meten of iemand de informatie begrijpt. Een groot voordeel, omdat bij coaching en behandeling, deze doelgroep vaak wordt overschat in hun kennis, begrip en het kunnen toepassen van nieuwe kennis. 

Gezonde voedingskeuzes makkelijker maken.

Romy van de Hoevelaken  “Met algemene kennis over gezonde voeding kunnen we vrij snel onderscheid maken tussen gezonde en ongezonde tussendoortjes. Het onderscheid maken is voor mensen met een matige tot lichte verstandelijke beperking, vanwege hun cognitieve beperking, veel lastiger.” Door het TussendoorSpel, leren cliënten onderscheid te maken tussen gezonde en ongezonde tussendoortjes en kunnen ze deze kennis toepassen in hun dagelijks leven.

Aansluiten bij beleving.

Bij mensen met een verstandelijke beperking is aansluiten bij de belevingswereld erg belangrijk. Het spel helpt diëtisten daarbij, door productkeuzes te simuleren die herkenbaar zijn vanuit de dagelijkse omgeving.

Plaatjes ipv Praatjes.

Het TussendoorSpel geeft diëtisten een nieuwe, moderne en positieve manier om in gesprek te gaan over voeding met cliënten. De vele plaatjes en positieve feedback in het spel maken het aantrekkelijk om voedingskennis over te brengen. Gesproken taal is voor mensen met een matige tot licht verstandelijke beperking vaak een uitdaging, maar een spel spelen is leuk.