Patiënten leren thuis.

Patiënten met een nierziekte hebben veel te leren, maar er is onvoldoende tijd om alle informatie tijdens het consult uit te leggen. In plaats daarvan kan het FosFaatSpel alle algemene fosfaatadviezen aan de patiënt overbrengen. Thuis kunnen spelers de informatie in hun eigen tempo verwerken, wat een extra voordeel is want 1 op de 3 mensen die moeite hebben met het verwerken van gezondheidsinformatie tijdens het consult.

In één oogopslag, inzicht in het begrip van je patiënt.

Echt weten of mensen de dieetinformatie begrijpen doe je alleen als je het test! Het spel heeft aan het einde van elk leerdoel een test. De test is een kennischeck voor de patiënt. Uit onderzoek blijkt dat zorgverleners vaak niet weten of patiënten alle informatie begrijpen. Met het FosFaatSpel zie je welke informatie de patiënt heeft geleerd en hoe goed ze de informatie hebben begrepen.

Het FosfaatSpel is leuk om te spelen, dat motiveert!

Mensen spelen graag van nature en daarom heb je weinig motivatie nodig om op ‘doktersadvies’ een spelletje te spelen. Zorgverleners adviseren patiënten vaak om een website te lezen, maar dit kan nogal een opgave zijn. Veel mensen doen dit dan ook niet. Het is dus leuk als je patiënten jouw advies volgen en resultaten boeken!

Gunstig voor de therapietrouw.

Mensen die het FosFaatSpel spelen gaan zelf aan de slag en maken veranderingen in hun voedingspatroon. Hierdoor hebben patiënten minder het gevoel dat ze dingen ‘niet mogen’ van hun behandelaar. Ze ontdekken zelf wat de betere keuze is en dat is gunstig voor de therapietrouw.

Oplossing voor tegenstrijdige adviezen.

Als alle patiënten het FosFaatSpel gebruiken, krijgt iedereen dezelfde algemene voedingskennis. Zo voorkom je tegenstrijdige adviezen en te grote variatie in adviezen. Consistente informatie versoepelt ook de samenwerking tussen de verschillende zorgverleners.