Patiënten leren thuis.

Patiënten met een nierziekte hebben veel lte eren, maar jij heeft niet genoeg tijd om het allemaal uit te leggen. Laat in plaats daarvan het FosFaatSpel alle algemene fosfaatadviezen uitleggen. Thuis kunnen spelers de informatie ook in hun eigen tempo verwerken, wat vooral handig is voor de 1 op de 3 mensen die moeite hebben met het verwerken van gezondheidsinformatie tijdens het consult.

In één oogopslag, inzicht in het begrip van je patiënt.

Echt weten of mensen het dieet begrijpen doe je alleen als je het test! Het spel heeft aan het einde van elk leerdoel en test. De test is een kennischeck voor de patiënt. Uit onderzoek blijkt dat zorgverleners vaak niet weten of patiënten alle informatie begrijpen. Met het FosFaatSpel zie je welke informatie de patiënt heeft geleerd en hoe goed ze de informatie hebben begrepen.

Het FosfaatSpel is leuk om te spelen, dat motiveert!

Mensen spelen graag van nature en daarom heb je weinig motivatie nodig om op ‘doktersadvies’ een spelletje te spelen. Zorgverleners adviseren patiënten vaak om een website te lezen, maar dit kan nogal een opgave zijn. Veel mensen doen dit dan ook niet. Het is dus leuk als je patiënten jouw advies volgen en resultaten boeken!

Gunstig voor de therapietrouw.

Mensen die het FosFaatSpel spelen gaan zelf aan de slag en maken veranderingen in hun voedingspatroon. Hierdoor hebben patiënten minder het gevoel dat ze dingen ‘niet mogen’ van hun behandelaar. Ze ontdekken zelf wat de betere keuze is en dat is gunstig voor de therapietrouw.

Oplossing voor tegenstrijdige adviezen.

Als alle patiënten het FosFaatSpel gebruiken, krijgt iedereen dezelfde algemene voedingskennis. Zo voorkom je tegenstrijdige adviezen en te grote variatie in adviezen. Consistente informatie versoepelt ook de samenwerking tussen de verschillende zorgverleners.

doe je mee?

Blijf op de hoogte van al onze innovaties!

Meld je nu aan!