Voeding als eerste behandelkeus

Met de inzet van onze games kun je meer doen met leefstijl in minder tijd.

Games motiveren zelfs mensen met weinig interesse in voeding om gezonde keuzes te maken.

Patiënten gaan thuis aan de slag met een gezonde leefstijl.

In de praktijk, hoef je de patiënt alleen maar aan te moedigen goede voedingskeuzes te blijven maken.

Door onze spellen te gebruiken, help je meer mensen aan een gezond voedingspatroon.

Help meer mensen gezond eten in minder tijd

Leefstijladviezen zijn synoniem voor geïndiceerde preventie en niet-medicamenteuze behandeling. Ze maken onderdeel uit van iedere behandeltraject. Leefstijlgeneeskunde is vaak de enige manier om patiënten langdurig gezond te houden, omdat medicatie onvoldoende oplossing biedt. Maar hoe vind je de tijd om patiënten te begeleiden? Laat de patiënten het “voedingsroer” thuis doen. Met onze spellen gaan patiënten thuis actief aan de slag met voeding. Zo kan je veel bereiken in weinig tijd.

Kennis Moet!

Kennis is cruciaal voor een gezonde leefstijl. Logisch, want om gezond te eten hebben patiënten een minimaal niveau van kennis en inzicht nodig. Via onze spellen leren patiënten spelenderwijs meer over voeding bij ziekte. Zo weet je dat jouw patiënten voldoende kennis en begrip hebben om hun voeding te kunnen aanpassen. Gunstig zoals het RIVM schrijft, meer voedingskennis gaat gepaard met afname van ongezond gedrag. Onze spellen zorgen ervoor dat je niet meer hoeft te gissen, maar controleerbaar inzicht hebt in motivatie en begrip van de patiënt.

Minder medicatie voorschrijven

Om hun ziekte onder controle te houden, moeten mensen weten wat te eten. Daarom is educatie noodzakelijk. En als patiënten voldoende kennis hebben, hebben ze vaak minder medicijnen nodig. Je kan patiënten vragen een folder of website te lezen, maar dit kan nogal een opgave zijn en veel mensen doen dit niet. Door de benodigde informatie in spelvorm aan te bieden, maak je van voedingsadvies de makkelijke optie en maak je meer kans dat medicijnen voorschrijven niet hoeft.

Het echte gesprek

Onze spellen leggen de basiskennis uit, waardoor je niet meer aan iedere patiënt hetzelfde hoeft uit te leggen. Zo houd je meer tijd over voor coaching en 'het echte gesprek.' Met een patiënt die zich gehoord en gezien voelt behaal je beter behandelresultaten. Onze spellen stellen je in staat meer tijd te besteden aan het diepgaande gesprek over leefstijl.

FosFaatSpel

Met het FosFaatSpel leert jouw patiënt alles over fosfaatbeperkte voeding via een app op hun mobiel. Zo kunnen spelen waar en waneer ze maar willen! Via een spelrapport krijg je als zorgverlener inzicht in de kennis van je patiënt waardoor zorg op maat mogelijk is.

DiabetesSpel

Met het innovatieve DiabetesSpel, geef je jouw patiënten de kans om dieetveranderingen te maken die nodig zijn om diabetes onder controle te houden, wat leidt tot effectievere consulten en minder kosten.

Onze laatste blogs

Games maken zorgdoelen haalbaar

Het zorgakkoord is alleen haalbaar met de inzet van e-health. Games ziin een fantastische manier om menzen te leren wat ze zelf aan hun ziekte kunnen doen. Zo houd je de zorg betaalbaar

Read More »

Commerciële apps

Beschik jij over voldoende kennis om apps te beoordelen op commercialiteit?

Er zijn veel digitale applicaties op de markt; hoewel sommige gratis zijn voor de gebruiker, is geen enkele app echt gratis. Er is geld nodig om de serveropslagruimte en ontwikkelaars te betalen, om de applicatie te bouwen en te ondersteunen. Om te beoordelen hoe commercieel een app is, is het belangrijk om te weten wie voor de app betaalt, wat het verdienmodel van de app is en welk doel de maker van de applicatie heeft.

Read More »

Overwin risicoaversie

Risico is het effect van onzekerheid op het bereiken van doelen. Het vermijden van risico’s remt de vooruitgang en beperkt de groei. Leren omgaan met onzekerheid is daarom belangrijk bij innovatie. Door de negatieve en positieve effecten van innovatie in kaart te brengen, kun je risicoaversie overwinnen en vooruit komen.

Read More »