Meer leefstijlgeneeskunde

Met onze spellen als basis voor gezond eten!

Willen jouw patiënten aan hun voeding werken?
Dat kan veel tijd nemen, maar niet met onze spellen.

Onze spellen zet je snel in.
Ze maken leren over eten leuk.
Zelfs voor patiënten met een leefstijlziekte en weinig interesse in voeding.
Onze spellen motiveren patiënten om gezonde keuzes te maken.

Zo doe je meer leefstijlgeneeskunde!

Meer Leefstijl

Leefstijlgeneeskunde is een prachtige manier om patiënten langdurig gezond te houden. Maar hoe vind je de tijd om patiënten te begeleiden? Laat de patiënten het “voedingsroer” thuis doen.
Met onze spellen gaan patiënten thuis actief aan de slag met voeding. Zo kan je veel bereiken in weinig tijd.

Kennis Moet!

Kennis is cruciaal voor een gezonde leefstijl. Logisch, want om gezond te eten hebben patiënten een minimaal niveau van kennis en inzicht nodig. Onze spellen leren de patiënt spelenderwijs meer over voeding bij ziekte. Zo weet je dat jouw patiënten hun voeding kunnen aanpassen. Gunstig zoals het RIVM schrijft, meer voedingskennis gaat gepaard met afname van ongezond gedrag.

Educatie ipv Medicatie

Minder medicatie voorschrijven kan alleen met meer educatie. Patiënten krijgen vaak het advies een folder of website te lezen, maar dit kan nogal een opgave zijn en veel mensen doen het ook niet. Maar vanaf nu kan je een spel adviseren. Voor een spel heb je weinig motivatie nodig en onthoud je meer. Onze spellen maken voeding als eerste behandelkeus de makkelijke optie.

Schrijf in voor onze nieuwsbrief!

Meten is Weten

Echt weten of mensen het dieet begrijpen doe je alleen als je het test. Onze spellen hebben ingebouwde toetsen, zo heb je gelijk inzicht in de motivatie, kennis en het begrip van de patiënt. Deze informatie helpt je bij het afstemmen van de zorg op de patiënt. Meten is weten geldt nu ook voor kennis en dat is een grote stap vooruit naar betere zorg!

Het Echte Gesprek

Onze spellen leggen de basiskennis uit, waardoor je niet meer aan iedere patiënt hetzelfde hoeft uit te leggen. Zo houd je meer tijd over voor 'het echte gesprek.' Met een patiënt die ze gehoord en gezien voelt behaal je beter behandelresultaten. Onze spellen stellen je in staat meer tijd te besteden aan het diepgaande gesprek over leefstijl.

FosFaatSpel

Het FosFaatSpel leert patiënten over fosfaat door middel van een game-app. Voedingsinformatie wordt op een leuke, speelse manier overgebracht. De visuele vormgeving versterkt het leren.

DiabetesSpel

Dit spel geeft jouw patiënten de kans om dieetveranderingen te maken die nodig zijn om hun diabetes onder controle te houden, wat leidt tot betere consulten en minder kostenoverschrijdingen.

Onze laatste blogs

8 voordelen van digitale games

Een game klinkt misschien als kinderspel, maar dat zijn serious games niet. Serious games zijn digitale spellen met als doel het aanleren van vaardigheden of het verhogen van kennis. Serious games zijn e-health-oplossingen, die zorgverleners ontlasten door besparing van tijd en geld. Hieronder geven we je 8 redenen om te beginnen met digitale spellen in jouw praktijk!

Read More »

6 x waarom onze spellen voor iedereen zijn

Ons eenvoudige ontwerp met veel afbeeldingen en duidelijke tekst maakt onze games toegankelijk en bruikbaar voor een breed scala aan mensen. Lees over de 6 belangrijke componenten van ons spelontwerp waarmee we zoveel mogelijk mensen bereiken.

Read More »

10 x Laagdrempelige Innovatie

Wij noemen onszelf laagdrempelig, maar wat betekent dat eigenlijk? En waarom is het belangrijk voor je? Je wilt innoveren en je dagelijkse werk leuker maken. Dat kan makkelijk zijn. Hier geven we je 10 redenen om vandaag te starten met onze laagdrempelige innovatie!

Read More »

Aandachtspunten leefstijl als behandeling:
Voor alle leefstijl-veranderingen heb je vaardigheden nodig, maar om je voeding te kunnen aanpassen heb je ook veel kennis nodig.