Meer doen

met leefstijlgeneeskunde

in minder tijd!

Willen jouw patiënten aan hun voeding werken?
Dat kan veel tijd kosten, maar niet met onze spellen.

Onze spellen zet je snel in en maken leren over eten leuk.
Zelfs voor patiënten met weinig interesse in voeding.
Onze spellen motiveren patiënten om gezonde keuzes te maken.

Zo bereik je meer met leefstijlgeneeskunde, in minder tijd

Meer
Leefstijl

Leefstijlgeneeskunde is een prachtige manier om patiënten langdurig gezond te houden. Maar hoe vind je de tijd om patiënten te begeleiden? Laat de patiënten het “voedingsroer” thuis doen.
Met onze spellen gaan patiënten thuis actief aan de slag met voeding. Zo kan je veel bereiken in weinig tijd.

Kennis
Moet!

Kennis is cruciaal voor een gezonde leefstijl. Logisch, want om gezond te eten hebben patiënten een minimaal niveau van kennis en inzicht nodig. Onze spellen leren de patiënt spelenderwijs meer over voeding bij ziekte. Zo weet je dat jouw patiënten hun voeding kunnen aanpassen. Gunstig zoals het RIVM schrijft, meer voedingskennis gaat gepaard met afname van ongezond gedrag.

Educatie ipv Medicatie

Minder medicatie voorschrijven kan alleen met meer educatie. Patiënten krijgen vaak het advies een folder of website te lezen, maar dit kan nogal een opgave zijn en veel mensen doen het ook niet. Maar vanaf nu kan je een spel adviseren. Voor een spel heb je weinig motivatie nodig en onthoud je meer. Onze spellen maken voeding als eerste behandelkeus de makkelijke optie.

Schrijf in voor onze nieuwsbrief!

Meten is Weten

Echt weten of mensen het dieet begrijpen doe je alleen als je het test. Onze spellen hebben ingebouwde toetsen, zo heb je gelijk inzicht in de motivatie, kennis en het begrip van de patiënt. Deze informatie helpt je bij het afstemmen van de zorg op de patiënt. Meten is weten geldt nu ook voor kennis en dat is een grote stap vooruit naar betere zorg!

Het Echte Gesprek

Onze spellen leggen de basiskennis uit, waardoor je niet meer aan iedere patiënt hetzelfde hoeft uit te leggen. Zo houd je meer tijd over voor 'het echte gesprek.' Met een patiënt die ze gehoord en gezien voelt behaal je beter behandelresultaten. Onze spellen stellen je in staat meer tijd te besteden aan het diepgaande gesprek over leefstijl.

FosFaatSpel

Het FosFaatSpel leert patiënten over fosfaat door middel van een game-app. Voedingsinformatie wordt op een leuke, speelse manier overgebracht. De visuele vormgeving versterkt het leren.

DiabetesSpel

Dit spel geeft jouw patiënten de kans om dieetveranderingen te maken die nodig zijn om hun diabetes onder controle te houden, wat leidt tot betere consulten en minder kostenoverschrijdingen.

Onze laatste blogs

Commerciële apps

Beschik jij over voldoende kennis om apps te beoordelen op commercialiteit?

Er zijn veel digitale applicaties op de markt; hoewel sommige gratis zijn voor de gebruiker, is geen enkele app echt gratis. Er is geld nodig om de serveropslagruimte en ontwikkelaars te betalen, om de applicatie te bouwen en te ondersteunen. Om te beoordelen hoe commercieel een app is, is het belangrijk om te weten wie voor de app betaalt, wat het verdienmodel van de app is en welk doel de maker van de applicatie heeft.

Read More »

Overwin risicoaversie

Risico is het effect van onzekerheid op het bereiken van doelen. Het vermijden van risico’s remt de vooruitgang en beperkt de groei. Leren omgaan met onzekerheid is daarom belangrijk bij innovatie. Door de negatieve en positieve effecten van innovatie in kaart te brengen, kun je risicoaversie overwinnen en vooruit komen.

Read More »

Het geflipte consult

Bij het flipped-consult komen patiënten voorbereid én geïnformeerd op het consult. Doordat patiënten thuis aan de slag gaan hoef jij geen consulttijd meer te besteden aan het geven van algemene voedingsadviezen en komt er meer tijd vrij voor coaching en verdieping. Dit geeft jou de gelegenheid je tijd doelmatiger in te zetten en je skills optimaal te benutten.

Read More »

Aandachtspunten leefstijl als behandeling:




Voor alle leefstijl-veranderingen heb je vaardigheden nodig, maar om je voeding te kunnen aanpassen heb je ook veel kennis nodig.