Zorg ervoor dat de patiënt je advies kan opvolgen

Patiënten die een advies niet begrijpen, volgen het niet (juist) op. Dit is ook het geval als de relatie tussen leefstijl en klacht onduidelijk is. Het is daarom essentieel dat je inzicht krijgt in wat de patiënt weet en snapt, maar de tijd om dit na te vragen, tijdens het consult, ontbreekt vaak. Gelukkig bevatten onze spellen, tests en rapporten, waardoor je bij aanvang van het consult al inzicht hebt in de kennis, motivatie en het begrip van de patiënt. Een ander voordeel is dat mensen zelf aan de slag gaan met onze spellen en zo zelf ontdekken wat de betere keuze is. Hierdoor hebben patiënten minder het gevoel dat ze dingen ‘niet mogen’ van hun behandelaar. Spelers maken zelf veranderingen in hun voedingspatroon. Ze pakken zelf de regie en dat is gunstig voor de therapietrouw.

In één oogopslag, inzicht in het begrip van je patiënt.

Patiënten hebben veel te leren bij een nieuwe diagnose, maar alles uitleggen kost veel tijd. Dagelijks hoor je jezelf hetzelfde ‘verhaaltje’ herhalen. Met de inzet van een spel hoef je niet meer iedere keer hetzelfde uit te leggen en ontvangen patiënten toch de nodige kennis om gedrag te kunnen veranderen! In plaats daarvan legt het spel de effecten van voeding, de mogelijk veranderingen en de verwachte impact op vermoeidheid en medicijngebruik uit. Uit onderzoek blijkt dat zorgverleners vaak niet weten of patiënten alle informatie begrijpen. Met de inzet van een spel zie je welke informatie de patiënt heeft geleerd en hoe goed ze de informatie hebben begrepen. Zo kan je oorzaken van therapieontrouw uitsluiten.

Leuker patiëntencontact

Vraag aan een zorgverlener wat zij (m/v) het leukste vindt aan haar vak, en het antwoord is patiëntencontact. Maar regeldruk zet vooral de kwaliteit van het patiëntencontact onder druk. Zorgverleners delen tijdens een consult informatie, maar weten meestal niet hoe dit aankomt bij de patiënt. Terwijl patiënten het gevoel hebben dat ze worden overschat. (nivel) Met onze spellen voorkom je dat, doordat je direct inzicht hebt in de kennis, motivatie en het begrip van de patiënt,waardoor jij meer tijd hebt voor het ‘echte gesprek’. Het zorgt ervoor dat de patiënt zich gezien en gehoord voelt en dit leidt, per definitie, al tot een beter behandelresultaat.

Samen beslissen verhoogt therapietrouw

Door aan het begin van het consult al inzicht te hebben in het kennisniveau van de patiënt, weet je welke toelichting nog nodig is en kan je direct beginnen met het dieetadvies gebaseerde op individuele behoefte. Patiënten die te weinig ziekte kennis hebben laten beslissingen vaker aan de zorgverlener over (nivel). Met de kennis van het spel is de patiënt goed in staat om samen met jou te beslissen. Mensen die samen beslissen houden gedragsverandering beter vol.

Weet direct of je patiënten gemotiveerd zijn

Met een spel krijg je inzicht in de motivatie van je patiënt zonder ook maar één vraag te hoeven stellen! Het speelrapport is een onderdeel van het spel en hieruit kan je in een oogopslag aflezen of je patiënt gemotiveerd is om aan zijn (of haar) gezondheid te werken. Het rapport toont je het totaal aantal gespeelde levels en de resultaten van ingebouwde kennistoetsen aan het einde van elk thema. Op deze manier zie jij welke informatie de patiënt heeft geleerd en, belangrijker nog, hoe goed ze de informatie hebben begrepen. Deze inzichten helpen je de zorg beter afstemmen op de patiënt.

Minder tegenstrijdige adviezen.

Als alle patiënten binnen een ketenzorg of multidisciplinaire setting voorlichting krijgt via een van onze spellen, kan je ervan uitgaan dat iedereen dezelfde algemene voedingskennis ontvangt. Zo voorkom je tegenstrijdige adviezen en te grote variatie in adviezen. Consistente informatie versoepelt de samenwerking tussen de verschillende zorgverleners en verhoogt therapietrouw.