Het is leuk om over fosfaat te leren
Vrijwel alle nierpatiënten moeten zich houden aan een streng en complex dieet. Het draait om beperken van voedingsstoffen waar patiënten vaak nog nooit van gehoord hebben (denk aan kalium, natrium, eiwit en fosfaat) Fosfaat is niet terug te vinden op het etiket.
Eenvoudig om te spelen
Iemand met een nierziekte moet veel nieuwe kennis over voeding opdoen. Bij mondelinge en schriftelijke informatieoverdracht onthouden patiënten gemiddeld maar ongeveer 10 procent van de informatie.
INFORMATIE IS MAKKELIJK TE ONTHOUDEN
Het FosFaatSpel leert patiënten over fosfaat door middel van een game-app. Voedingsinformatie wordt op een leuke, speelse manier overgebracht. De visuele vormgeving versterkt het leren. Huidige klanten zien verlaging van de fosfaatwaarden in de kliniek en een toegenomen kennis van de patiënt.
ELK LEVEL ONTLOKT NIEUWE KENNIS.
De app geeft ook feedback op leergebieden waar een patiënt worstelt. Door de gepersonaliseerde feedback kunnen zorgverleners hier tijdens het consult extra aandacht aan besteden en de patiënt betere ondersteuning en begeleiding bieden.
KRIJG SPELRESULTATEN
OM TE DELEN
MET JE
BEHANDELAAR.
Previous
Next

FosFaatSpel

Wil je het FosFaatSpel gebruiken?

FosfaatSpel is nu beschikbaar voor alle Nederlanders! Het is een hele fijne manier om het dieet te leren uitvoeren. Meld je aan voor onze FosFaatSpel nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Aanmelding FosFaatSpel Nieuwsbrief

Download het FosFaatSpel en verbeter je gezondheid vandaag nog!