Het is leuk om over fosfaat te leren
Vrijwel alle nierpatiënten moeten zich houden aan een streng en complex dieet. Het draait om beperken van voedingsstoffen waar patiënten vaak nog nooit van gehoord hebben (denk aan kalium, natrium, eiwit en fosfaat) Fosfaat is niet terug te vinden op het etiket.
Eenvoudig om te spelen
Iemand met een nierziekte moet veel nieuwe kennis over voeding opdoen. Bij mondelinge en schriftelijke informatieoverdracht onthouden patiënten gemiddeld maar ongeveer 10 procent van de informatie.
INFORMATIE IS MAKKELIJK TE ONTHOUDEN
Het FosFaatSpel leert patiënten over fosfaat door middel van een game-app. Voedingsinformatie wordt op een leuke, speelse manier overgebracht. De visuele vormgeving versterkt het leren. Huidige klanten zien verlaging van de fosfaatwaarden in de kliniek en een toegenomen kennis van de patiënt.
ELK LEVEL ONTLOKT NIEUWE KENNIS.
De app geeft ook feedback op leergebieden waar een patiënt worstelt. Door de gepersonaliseerde feedback kunnen zorgverleners hier tijdens het consult extra aandacht aan besteden en de patiënt betere ondersteuning en begeleiding bieden.
KRIJG SPELRESULTATEN OM
TE DELEN MET JE BEHANDELAAR.
De app geeft je ook feedback om te delen met je zorgverlener. Zo kunnen ze je beter begeleiden met gepersonaliseerde feedback en haal je meer uit je consult.
Previous
Next
INFORMATIE IS MAKKELIJK TE ONTHOUDEN
Het FosFaatSpel leert je over fosfaat door middel van een game-app. Voedingsinformatie wordt op een leuke, begrijpelijke manier overgebracht. Aanvullende uitleg helpt het leren te versterken.
EENVOUDIG EN VERRASSEND OM TE SPELEN.
Het spel is leuk om te spelen, met visuele voorbeelden. Daardoor is de informatie beter te onthouden en makkelijker toe te passen in jouw dagelijks leven.
VERRIJK KENNIS OVER FOSFAAT
Bij een nierziekte heeft het voedsel dat je eet een grote invloed op jouw gezondheid. Je hebt veel kennis nodig om controle te krijgen over je voedingskeuzes. Kennis die je leert met het Fosfaatspel!
ELK LEVEL ONTLOKT NIEUWE KENNIS.
Het FosFaatSpel begint met basiskennis en geeft meer verdieping naarmate je verder komt. Elk level leert je iets nieuws!
JIJ KINT JOUW SPELRESULTATEN DELEN
De app geeft je feedback op jouw game-resultaten. Door deze met je zorgverlener te delen kan ze je beter begeleiden met gepersonaliseerde uitleg.
Previous
Next

Wil je het FosFaatSpel gebruiken?

Vragen over het FosFaatSpel

Het FosFaatSpel is een leuke manier om te leren wat je het best kunt eten. Met een nierziekte is het nodig om minder fosfaat te eten.  Maar waar staat fosfaat in en hoeveel kan je hebben?   Het FosFaatSpel leert je deze en veel meer in een leuke, begrijpelijke manier met versterken foto’s om het leren te versterken.  Weten wat gezond is, maakt het gemakkelijk om te beslissen wat goed voor je is.   Het FosFaatSpel is ook nog eens leuk om te spelen.  Een win-win!

Het FosFaatSpel is voor iedereen die zijn fosfaatinname moet beperken.  Door het spel te spelen ontdek je wat het beste is voor je te eten. Het spel begint met basisinformatie en laat je zien wat je al weet. De levels in het spel geven steeds meer verdieping.  De kennis wordt aangeleerd via allerlei verschillende vraagtypes, waardoor het spel afwisselend en leuk is voor spelers van alle leeftijden!

Het leuke aan het FosFaatSpel is: je kan het spelen waar en wanneer je maar wilt. Het FosFaatSpel is een app dat je instaleert op je mobiel of tablet.  Daarna kiest je zelf wanneer je wilt spelen en zie direct of je het goed hebt. En als klap op de vuurpijl, leer je informatie die je helpt fit blijven. 

Tijdens het spelen van het spel worden de volgende thema’s behandelt en leerdoelen ‘getest’:

  • Hoe fosfaat werkt en waarom is het belangrijk hierop te letten bij een nierziekte.
  • Informatie over producten die fosfaat bevatten en hoe je die kan herkennen
  • Het verschil tussen fosfaat uit dierlijke en plantaardige producten, en wat de beste keuze is
  • De invloed van portiematen op de inname van fosfaat.
  • De invloed van ontbijt/ lunch en diner keuzes bij het behouden van een gezond fosfaatgehalte
  • Inzicht in de hoeveelheden fosfaat in dranken en tussendoortjes en de opties voor gezonde(re) keuzes
  • De invloed van fosfaat uit melkproducten op de fosfaatgehaltes in het bloed.
  • Het goed gebruik van fosfaatbinders en het belang van voldoende eiwit om gezond te blijven
  • De hoeveelheden natrium en kalium in fosfaatrijke producten en de invloed hiervan op de voedselkeuze.

Heb je meer vragen?

Kijk voor antwoorden op onze FAQ.

Begin vandaag al het FosFaatSpel te gebruiken!

Opbouw van het spel

In de eerste levels leer je op een speelse manier hoe fosfaat in ons lichaam wordt gebruikt en in welke producten het aanwezig is. In onze pilot-onderzoeken vonden wij een significante kennistoename van minimaal 20% 

In elk level wordt andere kennis aangeleerd. Dit maakt het afwisselend en leuk. Op dit plaatje zie je de keuze tussen twee producten en moeten mensen kiezen wat meer fosfaat bevat.

Na vragen en tussen levels door wordt leerzaam informatie gegeven. Speel je het level dan nog een keer dan heb je waarschijnlijk veel meer vragen goed. Zo wordt het begrijp over het onderwerp steeds groter en dat helpt je het dieet toe te passen in de praktijk.

Meld je aan om op de hoogte te blijven van al onze ontwikkelingen.

Download onze spellen en verbeter je gezondheid vandaag nog!

FosFaatSpel

DiabetesSpel