Veel
Gestelde
Vragen

Inhoudsopgave

Wat je moet weten

Bij ziektes is het aanpassen van leefstijl belangrijk om gezond te blijven. Om anders te eten, heb je veel kennis nodig. Kennis over wat je het beste kan eten en waarom!  Met onze spellen leer je op een leuke, begrijpelijke manier. De vele foto’s maken het makkelijker om te leren. En als je weet wat gezond is, kun je kiezen wat te eten en wat te kopen.  Zo neem je controle over je eigen gezondheid en voel je je fitter. 

Onze spellen leren je wat je kan eten om je fitter te voelen. Omdat de spellen interactief zijn, onthoud je de informatie beter.  De spellen bevatten relatief veel plaatjes bij de tekst om het makkelijker te maken de informatie te begrijpen.  Onze spellen zijn leuk om te spelen en je onthoudt veel.  De kennis uit de spellen helpt je om te weten wat te eten. 

Ja, onze spellen moedigen mensen aan om hun dieet te veranderen.  Dit hebben we gezien in onze eigen studies en is bevestigd met literatuurstudies. Na het spelen weten mensen meer over voeding en passen ze veranderingen in hun dieet aan die passen bij hun situatie. Hierdoor hebben patiënten minder het gevoel dat ze dingen ‘niet mogen’ van hun behandelaar. Ze ontdekken zelf wat de betere keuze is. 

Een ziekte hebben kost veel energie. Medicijnen nemen, regels naleven. Uiteindelijk wil je toch zo min mogelijk met je ziekte bezig zijn. Vragenlijsten invullen en dagboeken bijhouden verzwaren juist de dagelijks last. Daarom maken wij spellen. Deze zijn laagdrempelig en leuk. Wij voegen geen extra ‘gezondheids’taken toe, maar zorgen voor plezier terwijl je de noodzakelijke kennis opdoet. Het leuke is dat de kennis je al direct helpt bij het maken van gezonde eetbeslissingen.

Spelers kunnen volledig anoniem onze spellen gebruiken via de apps. Wij slaan geen patiëntgegevens of medische gegevens op. Meer lees je in de volledige beschrijving van onze privacy policy: (http:/robinhealthgames.com/privacyverklaring-1/

Als je vragen of opmerkingen hebt dan horen wij die graag. Je kan ze met ons delen via het contactformulier. (https://robinhealthgames.com/contact/)

Hoe begin ik?

Je installeert onze spellen net zoals veel andere apps, door ze te downloaden in de Google Play of App Store.  

 1. Open na installatie het spel.
 2. Op het volgende scherm wordt je gevraagd of je op advies van je zorgverlener speelt.
 3. Als je een zv-code hebt, klik “Ja”  en vult in het volgende scherm de zv-code in.
 4. Als je geen zv-code hebt, klik dan op “Nee” en aan het volgende scherm, klik “Aboneer” om het proces van Google of Apple te volgen (afhankelijk van je apparaattype).
 5. Geef toestemming aan de gebruikers- en privacy- toestemming.
 6. Gefeliciteerd!  Je kunt het spel nu spelen!

Controleer je internetverbinding.  Je hebt internetverbinding nodig om in te loggen.  Maar, maak je geen zorgen, je kunt wel spelen zonder internet. Je internetverbinding hebben we alleen nodig met in- en uitloggen om je voortgang te bewaren. 

Het scherm aan het begin en het eind van een level tonen een nummer: het level nummer.

Als je een level speelt, zie je onderaan in het speelscherm puntjes. Ieder punt staat voor een vraag. Door de puntjes te tellen weet je bij welke vraag je bent. 

Als de vraag beantwoord is, kleurt het puntje donker.

 1. Klik op het hamburger menu in de bovenste rechterhoek.
 2. Klik op Download Rapport
 3. Vul eventueel je naam in. Dit is handig. Zo weet de behandelaar over welke patiënt het gaat. Dit wordt niet opgeslagen in de app.
 4. Klik op verzenden.
 5. Sla het rapport op of deel het via een e-mail of app naar keuze met je behandelaar.

Vragen over het DiabetesSpel

Het DiabetesSpel is een leuke manier om te leren wat je het best kunt eten bij diabetes. Bij diabetes is het aanpassen van je leefstijl belangrijk om gezond te blijven.  Maar om anders te gaan eten, heb je kennis nodig.

Kennis over wat je het beste kan eten en waarom! 

Het DiabetesSpel geeft je deze voedingsinformatie in een leuke, begrijpelijke manier met veel foto’s om het leren te versterken.  Weten wat gezond is, maakt het gemakkelijk om te beslissen wat goed voor je is.   Het DiabetesSpel is ook nog eens leuk om te spelen.  Een win-win!

Het DiabetesSpel is voor alle mensen met diabetes type I of II.  Het spel leert je basisinformatie over voeding bij diabetes.  Daardoor weet je wat je het beste kan eten. Je begint met basisinformatie. Zo kan je zien wat je al weet. Het spel geeft steeds meer verdieping als je verder komt in het spel.  Met allerlei verschillende vraagtypen, wordt in elk level andere kennis aangeleerd. Dit maakt het afwisselend en leuk voor spelers van alle leeftijden!

Het leuke aan het DiabetesSpel is: je kan het spelen waar en wanneer je maar wilt. Het DiabetesSpel is een app dat je zet op je mobiel of tablet.  Daarna kiest je zelf wanneer je wilt spelen en zie direct of je het goed hebt. Het spel is overal waar je mobiel is en een level duurt slechts een paar minuten!  Dus spelen in de wachtkamer, thuis, of bij de bushalte!

Tijdens het spelen van het spel worden de volgende thema’s behandelt en leerdoelen ‘getest’:

 • Basisinformatie over de ziekte diabetes, de invloed van voeding en welke producten koolhydraten bevatten.
 • De verschillende soorten koolhydraten (zetmeel, suiker en vezels), waar ze in zitten en de invloed van portie maten op de hoeveelheid koolhydraten die je eet.
 • De invloed van gezonde producten, ongezonde producten en de samenstelling op de stijging van de bloedglucose.
 • Het verschil tussen natuurlijke en toegevoegde suikers en de invloed op de bloedglucose.
 • De invloed van ontbijt/ lunch keuzes bij diabetes en het behouden van een stabiel bloedsuiker.
 • De invloed van avondmaaltijd keuzes bij diabetes en het behouden van een stabiel bloedsuiker.
 • Inzicht in de hoeveelheden suiker in dranken en tussendoortjes en de opties voor gezonde(re) keuzes.

Vragen over het FosFaatSpel

Het FosFaatSpel is een leuke manier om te leren wat je het best kunt eten. Met een nierziekte is het nodig om minder fosfaat te eten.  Maar waar staat fosfaat in en hoeveel kan je hebben?   Het FosFaatSpel leert je deze en veel meer in een leuke, begrijpelijke manier met versterken foto’s om het leren te versterken.  Weten wat gezond is, maakt het gemakkelijk om te beslissen wat goed voor je is.   Het FosFaatSpel is ook nog eens leuk om te spelen.  Een win-win!

Het FosFaatSpel is voor iedereen die zijn fosfaatinname moet beperken.  Door het spel te spelen ontdek je wat het beste is voor je te eten. Het spel begint met basisinformatie en laat je zien wat je al weet. De levels in het spel geven steeds meer verdieping.  De kennis wordt aangeleerd via allerlei verschillende vraagtypes, waardoor het spel afwisselend en leuk is voor spelers van alle leeftijden!

Het leuke aan het FosFaatSpel is: je kan het spelen waar en wanneer je maar wilt. Het FosFaatSpel is een app dat je instaleert op je mobiel of tablet.  Daarna kiest je zelf wanneer je wilt spelen en zie direct of je het goed hebt. En als klap op de vuurpijl, leer je informatie die je helpt fit blijven. 

Tijdens het spelen van het spel worden de volgende thema’s behandelt en leerdoelen ‘getest’:

 • Hoe fosfaat werkt en waarom is het belangrijk hierop te letten bij een nierziekte.
 • Informatie over producten die fosfaat bevatten en hoe je die kan herkennen
 • Het verschil tussen fosfaat uit dierlijke en plantaardige producten, en wat de beste keuze is
 • De invloed van portiematen op de inname van fosfaat.
 • De invloed van ontbijt/ lunch en diner keuzes bij het behouden van een gezond fosfaatgehalte
 • Inzicht in de hoeveelheden fosfaat in dranken en tussendoortjes en de opties voor gezonde(re) keuzes
 • De invloed van fosfaat uit melkproducten op de fosfaatgehaltes in het bloed.
 • Het goed gebruik van fosfaatbinders en het belang van voldoende eiwit om gezond te blijven
 • De hoeveelheden natrium en kalium in fosfaatrijke producten en de invloed hiervan op de voedselkeuze.

Heb je een andere vraag?
Wij horen het graag!