Veel
Gestelde
Vragen

Heb je een vraag over het DiabetesSpel?  Kijk op onze DiabeteSpel FAQ.

Onze spellen leren je wat je kan eten om je fitter te voelen. Omdat de spellen interactief zijn, onthoud je de informatie beter.  De spellen bevatten relatief veel plaatjes bij de tekst om het makkelijker te maken de informatie te begrijpen.  Onze spellen zijn leuk om te spelen en je onthoudt veel.  De kennis uit de spellen helpt je om te weten wat te eten. 

Je kan onze spellen spelen nadat je ze geinstalleerd hebt op de telefoon en bent ingelogd. Meer informatie lees je hier.

Zowel uit literatuurstudies als onze eigen studies met het product blijkt dat onze spellen de intrinsieke motivatie verhogen. Mensen gaan zelf aan de slag en maken veranderingen in hun voeding, die passen bij hun situatie. Hierdoor hebben patiënten minder het gevoel dat ze dingen ‘niet mogen’ van hun behandelaar. Ze ontdekken zelf wat de betere keuze is. 

Spelers kunnen volledig anoniem onze spellen gebruiken via de apps. Wij slaan geen patiëntgegevens of medische gegevens op. Meer lees je in de volledige beschrijving van onze privacy policy: (http:/robinhealthgames.com/privacyverklaring-1/

Als je de effectiviteit en kwaliteit van de zorg wil meten is het belangrijk dat deze wordt gestandaardiseerd. Daarnaast helpt het standaardiseren van de voedingszorg bij het terugdringen van tegenstrijdige informatie over voeding door verschillende behandelaars. Onze spellen helpen om de voedingszorg in de hele ketenzorg te standaardiseren.  

Leuk dat je onze spellen wilt gaan spelen. Ze zijn beschikbaar via Google Play en de App Store.

Klik hier voor links naar onze spellen.

Een ziekte hebben kost veel energie. Medicijnen nemen, regels naleven. Uiteindelijk wil je toch zo min mogelijk met je ziekte bezig zijn. Vragenlijsten invullen en dagboeken bijhouden verzwaren juist de dagelijks last. Daarom maken wij spellen. Deze zijn laagdrempelig en leuk. Wij voegen geen extra ‘gezondheids’taken toe, maar zorgen voor plezier terwijl je de noodzakelijke kennis opdoet. Het leuke is dat de kennis je al direct helpt bij het maken van gezonde eetbeslissingen.

De GGD AppStore  beoordeelt apps en websites die een bijdrage aan de gezondheid leveren. Onze spellen staan daar niet in omdat, tot nu toe, de GGD geen games beoordeelt.

Onze spellen zijn geen medisch hulpmiddelen en hebben daarom geen CE-markering. Het zijn interactief spellen wat helpen ingewikkelde dieetinformatie te begrijpen en te onthouden.

Onze spellen leveren wel 1,5 tot 2 uur voedingseducatie op. Dus hoewel het geen medisch hulpmiddel is, is het wel een handig hulpmiddel!

Ondanks het feit dat onze interventie als doel heeft gedrag te beïnvloeden kunnen de apps niet erkend worden. Dit komt omdat het RIVM geen interventies beoordeeld voor mensen met een een gediagnosticeerde ziekte, volgens de ICD-10 International Classification of Diseases, zoals diabetes en chronische nierinsufficiëntie.

Wij controleren regelmatig op veranderingen in (voedings)richtlijnen met betrekking tot het ziektebeeld en voeren de veranderingen door in onze spellen. Wij implementeren ook de gebruikersfeedback die wij krijgen van patiënten en zorgverleners.

Als je vragen of opmerkingen hebt dan horen wij die graag. Je kan ze met ons delen via het contactformulier. (https://robinhealthgames.com/contact/)

Heb je een andere vraag?
Wij horen het graag!