Ben je patiënt?

INFORMATIE IS MAKKELIJK TE ONTHOUDEN
Het DiabetesSpel leert mensen over diabetes door middel van een game-app. Voedingsinformatie wordt op een leuke, begrijpelijke manier overgebracht. Aanvullende uitleg, tussen levels en vragen door, helpt het leren te versterken.
EENVOUDIG EN VERRASSEND
OM TE SPELEN.
Door antwoord te geven op verschillende interactieve vragen, leren mensen steeds meer over diabetes. Het spel is leuk om te spelen, met visuele voorbeelden. Daardoor is de informatie beter te onthouden en makkelijker toe te passen in het dagelijks leven.
VERRIJK KENNIS OVER DIABETES
Bij diabetes heeft het voedsel dat mensen eten grote impact op hun gezondheid. Om dieetaanpassingen te kunnen maken hebben patiënten veel kennis nodig. Dit maakt het makkelijker om controle over de voedingskeuzes te nemen.
ELK LEVEL ONTLOKT NIEUWE KENNIS.
De informatie in ons spel is gebaseerd op de nieuwste (voedings)richtlijnen bij diabetes en is geschikt voor diabetes type I en II. Het spel begint met basiskennis en geeft meer verdieping naarmate je verder komt.
Patiënten kunnen HUN SPELRESULTATEN MET JE DELEN
De app geeft patiënten ook feedback op hun game-resultaten. Door deze met jou te delen kan je ze beter begeleiden. Met deze gepersonaliseerde feedback halen je patiënten meer uit het consult.
Previous
Next
INFORMATIE IS MAKKELIJK TE ONTHOUDEN
Het DiabetesSpel leert mensen over diabetes door middel van een game-app. Voedingsinformatie wordt op een leuke, begrijpelijke manier overgebracht. Aanvullende uitleg helpt het leren te versterken.
EENVOUDIG EN VERRASSEND OM TE SPELEN.
Het spel is leuk om te spelen, met visuele voorbeelden. Daardoor is de informatie beter te onthouden en makkelijker toe te passen in het dagelijks leven.
VERRIJK KENNIS OVER DIABETES
Bij diabetes heeft het voedsel dat mensen eten grote impact op hun gezondheid. Om controle over hun voedingskeuzes te nemen hebben patiënten veel kennis nodig.
ELK LEVEL ONTLOKT NIEUWE KENNIS.
De informatie in ons spel is gebaseerd op de nieuwste richtlijnen bij diabetes en is geschikt voor diabetes type I en II. Het spel begint met basiskennis en geeft meer verdieping naarmate je verder komt.
PATIENTEN KUNNEN HUN SPELRESULTATEN MET JE DELEN
De app geeft patiënten feedback op hun game-resultaten. Door deze met jou te delen kan je ze beter begeleiden met gepersonaliseerde uitleg.
Previous
Next

Gebruiken onze spellen met jouw patiënten!

Vragen over het DiabetesSpel

Het DiabetesSpel is een eenvoudige manier om voedingskennis over te brengen aan patiënten met diabetes. Het is een serious game voor mobiel en tablet. Door het spelen van het spel leren mensen alles wat nodig is om het voedingsadvies, zoals benoemd in de NHG en NDF- richtlijnen te kunnen uitvoeren.

Het DiabetesSpel is voor alle mensen met diabetes type I of II.  Het spel leert je basisinformatie over voeding bij diabetes.  Daardoor weet je wat je het beste kan eten. Je begint met basisinformatie. Zo kan je zien wat je al weet. Het spel geeft steeds meer verdieping als je verder komt in het spel.  Met allerlei verschillende vraagtypen, wordt in elk level andere kennis aangeleerd. Dit maakt het afwisselend en leuk voor spelers van alle leeftijden!

Tijdens het spelen van het spel worden de volgende thema’s behandelt en leerdoelen ‘getest’:

  • Basisinformatie over de ziekte diabetes, de invloed van voeding en welke producten koolhydraten bevatten.
  • De verschillende soorten koolhydraten (zetmeel, suiker en vezels), waar ze in zitten en de invloed van portie maten op de hoeveelheid koolhydraten die je eet.
  • De invloed van gezonde producten, ongezonde producten en de samenstelling op de stijging van de bloedglucose.
  • Het verschil tussen natuurlijke en toegevoegde suikers en de invloed op de bloedglucose.
  • De invloed van ontbijt/ lunch keuzes bij diabetes en het behouden van een stabiel bloedsuiker.
  • De invloed van avondmaaltijd keuzes bij diabetes en het behouden van een stabiel bloedsuiker.
  • Inzicht in de hoeveelheden suiker in dranken en tussendoortjes en de opties voor gezonde(re) keuzes.

Zorgaanbieders die licenties hebben aangeschaft, krijgen hulp van RobinHealthGames bij de implementatie van het spel in de praktijk.  Wij delen graag onze best practices met jullie. Wij hebben een handleiding vol met tips en trucs en zijn natuurlijk beschikbaar voor vragen.

Het implementeren is eenvoudig. Wij hebben gemerkt dat patiënten die het advies hebben gekregen om het spel te spelen, enthousiast doorspelen. Adviseer patiënten het spel te spelen en hun resultaten met je te delen. Het rapport geeft je informatie over hoeveel levels ze hebben gespeeld en of ze de ‘lesstof’ begrijpen. Als ze de informatie onvoldoende begrijpen kunnen ze de levels opnieuw spelen. Als patiënten de informatie wel begrijpen, kan je dat ook uit het rapport opmaken. Tijdens het consult kan je met je cliënt persoonlijk vragen beantwoorden en aanpassingen van het advies aan specifieke omstandigheden bespreken.

Heb je meer vragen?

Kijk voor antwoorden op onze FAQ.

Het DiabetesSpel:

- Geeft mensen met diabetes de informatie die ze nodig hebben om hun eetgewoonten te veranderen en hun gezondheid te verbeteren.
- Brengt informatie op een leuke, begrijpelijke manier over, met voldoende afbeeldingen om het leren te versterken.
- Vervangt lijsten, folders en video’s.
- Geeft feedback op thema's en leerdoelen waar de patiënt moeite mee heeft. Deze informatie helpt je om tijdens het consult alleen te bespreken wat nodig is, wat zorgt voor een effectiever consult.

Inzet van het DiabetesSpel

Het bijbrengen van basisvoedingsinformatie geldt voor iedere fase van de behandeling. Daarom is voorlichting een essentieel onderdeel van de behandeling van ALLE patiënten met Diabetes. Lees hieronder waarom.

Meld je aan om op de hoogte te blijven van al onze ontwikkelingen.

doe je mee?

Blijf op de hoogte van al onze innovaties!

Meld je nu aan!