Heb je diabetes?

Het DiabetesSpel:
een makkelijk alternatief
voor medicijnen!

Zie jij leefstijlinterventies als een alternatief voor medicijnen bij diabetes?
Minder medicatie voorschrijven kan alleen als een patiënt voldoende kennis heeft over voeding bij diabetes.
Het DiabetesSpel maakt dit een betaalbare, effectieve en meetbare optie.

Implementatie is simpel.

Het DiabetesSpel adviseren is even snel als het voorschrijven van een pil. Je hoeft alleen een persoonlijke code mee te geven. Vervolgens ontvangt de patiënt 2 uur diabeteseducatie voor de prijs van 15 minuten. Patiënten leren in eigen tempo, de voedingskennis die nodig is om gezond te kunnen eten bij diabetes (volgens de NHG en NDF (voedings)richtlijnen).

KLAAR

Hoe adviseer je het DiabetesSpel?

  1. Koop een licentie.
  2. Geef de patiënt een speel-code mee.
  3. Adviseer minimaal tot level 25 te spelen voor het volgende consult.

Hoe beoordeel je het speelrapport?

Hoe beoordeel je het speelrapport-3

Wat weten patiënten na het spelen van het spel?

 

  1. Wat diabetes is, wat de gevolgen zijn en hoe je met wat je eet de ziekte kan beïnvloeden. 
  2. Welke producten koolhydraten bevatten en welke verschillende soorten koolhydraten (zetmeel, suiker en vezels) er zijn en waar de verschillende soorten in zitten. 
  3. De invloed van portiematen op de hoeveelheid koolhydraten die je eet.
  4. Welke invloed de samenstelling van gezonde en ongezonde producten heeft op de stijging van de bloedglucose.
  5. Het verschil tussen natuurlijke en toegevoegde suikers en de invloed op de bloedglucose.
  6. Welke keuzes ze kunnen maken bij het samenstellen van ontbijt, lunch en avondeten om de  bloedsuikers stabiel te houden.
  7. Hoeveel suiker dranken en tussendoortjes bevatten en wat opties zijn voor gezonde(re) keuzes.
Lagere kosten
Het DiabetesSpel stelt patiënten in staat zelf de regie te nemen. De patiënt gaat thuis interactief aan de slag en oefent zo met het dieet. Dit is goedkopere en effectievere manier dan de conventionele methode om mensen beter te leren eten.
Leuker Werk
Je hoeft nooit meer hetzelfde uit te leggen. Patiënten met een nieuwe diagnose leren alle belangrijke informatie thuis en komen voorbereid op het consult. Het is leuk om met geïnformeerde patiënten te werken!
Makkelijk te gebruiken
Het DiabetesSpel is leuk om te spelen. Veel foto’s en weinig tekst maken de informatie voor iedereen begrijpelijk, ongeacht leeftijd of leesniveau. Het spel motiveert en is laagdrempelige voor alle patiënten met diabetes.
Gerichtere inzet van het consult
Patiënten leren thuis alle informatie die ze ook in een folder kunnen lezen. Omdat je via het speelrapport inzicht hebt in de kennis van je patiënt kan je het consult veel beter afstemmen op de individuele behoefte.
Meten is weten
Het DiabetesSpel genereert een speelrapport dat jou als zorgverlener inzicht geeft in de motivatie, kennis en begrip van de patiënt. Meten is weten geldt nu ook voor kennis en dat is een grote stap vooruit naar betere diabeteszorg!
Previous slide
Next slide
Minder kostenoverschrijdingen
Stel jouw patiënten in staat om beter te eten met het DiabetesSpel. De game leert patiënten hun diabetes onder controle te houden, wat leidt tot minder kostenoverschrijdingen.
Leuker werk
Jij wilt niet elke dag hetzelfde moeten uitleggen, maar patiënten met nieuwe diabetesdiagnoses moeten toch iets over eten leren. Daar zijn onze spellen voor! Je patiënten leren thuis en jij ziet hoe leuk het is om met geïnformeerde patiënten te werken!
Makkelijk te gebruiken
Het DiabetesSpel is leuk om te spelen. Veel foto’s en weinig teksten maken de informatie begrijpelijker, ongeacht leeftijd of leesniveau. Het spel is een motiverend en laagdrempelige start voor alle jouw patiënten met diabetes.
Gerichtere inzet van het consult
Patiënten leren thuis basisinformatie, zodat je zich tijdens het consult kunt concentreren op hun individuele aandachtsgebieden. Jij biedt jouw patiënten betere ondersteuning met gepersonaliseerde uitleg en afspraken op basis van hun behoeften.
Meten is weten
Het DiabetesSpel heeft ingebouwde toetsen, zo heb je gelijk inzicht in de motivatie, kennis en het begrip van de patiënt. Meten is weten geldt nu ook voor kennis en dat is een grote stap vooruit naar betere zorg!
Previous slide
Next slide

Meld je aan voor onze nieuwsbrief.