Het DiabetesSpel:

Inzicht in motivatie en motiveren in één!

Een quiz-app voor iOs en Android die je patiënten informeert volgens de NDF-richtlijn.​

'Quick wins' met het DiabetesSpel

 1. Snel en eenvoudig (meetbaar):
  • Inzicht in de motivatie
  • Inzicht in gezondheidsvaardigheden van de patiënt
  • Inzicht kennis-en begripsniveau
  • Inzicht in behandelbehoefte
 2. Tijdwinst door voorlichting buiten het consult om
 3. Betere behandelresultaten door intrinsieke motivatie en adequate voorlichting
 4. Niet meer aan iedere patiënt hetzelfde verhaal vertellen

Wat leren je patiënten in het DiabetesSpel?

Het DiabetesSpel begint met basiskennis over diabetes en koolhydraten. Patiënten krijgen antwoord op vragen als: 'Wat gebeurt er met koolhydraten als je diabetes hebt en in welke producten is het aanwezig?' Zo kunnen ze zien wat ze al weten. Het spel geeft steeds meer verdieping naarmate patiënten verder komen.

Duidelijke uitleg

Met allerlei verschillende vraagtypen, wordt in elk level iets nieuws geleerd. Dit maakt het afwisselend en leuk. Het maakt het niet uit als patiënten de antwoorden niet weten. Uitleg, tussen levels en vragen door, helpt hen de informatie te begrijpen. Ze kunnen het level eventueel nog een keer spelen, voor een beter resultaat.

Lagere Kosten

Het DiabetesSpel stelt patiënten in staat zelf de regie te nemen. De patiënt gaat thuis interactief aan de slag en oefent zo met het dieet. Dit is goedkopere en effectievere manier dan de gebruikelijke methode om mensen beter te leren eten.

Leuker Werk

Het is leuk om met geïnformeerde patiënten te werken! Je hoeft nooit meer hetzelfde uit te leggen. Patiënten met een nieuwe diagnose leren alle belangrijke informatie thuis en komen voorbereid op het consult.

Makkelijk te gebruiken

Veel foto’s en weinig tekst maken de informatie voor iedereen begrijpelijk, ongeacht leeftijd of leesniveau. Het DiabetesSpel is leuk om te spelen, dat motiveert. Het spel is laagdrempelig voor alle patiënten met diabetes.

Gerichtere inzet van het consult

Patiënten leren thuis alle informatie die ze ook in een folder kunnen lezen. Omdat je via het speelrapport inzicht hebt in de kennis van je patiënt kan je het consult veel beter afstemmen op de individuele behoefte.