Laatste updates van RobinHealthGames

3 Snelle leefstijlinterventies

Wat iemand eet hangt onder andere af van de kennis die iemand heeft om gezonde producten te kopen. Een kleine interventie heeft al een grote impact. Wij geven je drie voorbeelden van hoe je makkelijk kan starten met leefstijl in jouw praktijk.

Lees Meer »

9 x Vernieuwing in de ketenzorg

Volgens de nieuwe NHG-standaard bij diabetes vormt een gezonde leefstijl de basis van de behandeling. Hierin onderschrijft de NHG-standaard het belang van educatie. Maar helaas krijgt veel mensen onvoldoende voorlichting om hun bloedglucose onder controle te houden. Negen manieren waarop het wel kan!

Lees Meer »

Persoonsgerichte diabeteszorg

Het DiabetesSpel is een essentieel onderdeel van alle gepersonaliseerde voedingszorg voor mensen met diabetes. Het spel leert patiënten de fundamentele voedingsinformatie die nodig is om hun streefdoelen te bereiken. Met het DiabetesSpel blijft er meer tijd over voor persoonsgerichte zorg.

Lees Meer »
Blog 3- serious games definitie

Wat is een serious game?

Robin Health Games maakt serious games, maar wat is een serious game precies? Een serious game is een game gebruikt voor educatieve doeleinden. Onze spellen zijn een laagdrempelige en speelse interventie voor alle leeftijden, die helpt bij het verhogen van kennis en de intrinsieke motivatie.

Lees Meer »

RobinHealthGames verbetert therapietrouw

RobinHealthGames ondersteunt patiënten door het hen gemakkelijker te maken zich aan hun dieet te houden. Met onze duidelijke uitleg, standaardisatie en directe feedback, lossen de spellen van RobinHealthGames meerdere veelvoorkomende oorzaken van ‘patiënt resistance’ op.

Lees Meer »

Voldoen onze spellen aan Triple Aim?

Triple Aim is een concept dat gaat voor een betere gezondheid voor minder geld. We meten onze serious games streven we er ook naar om behandeling met voeding en leefstijl effectiever, duurzamer en goedkoper te maken. We meten onze spellen langs de Triple Aim-lat.

Lees Meer »