Laatste updates van RobinHealthGames

10 x Laagdrempelige Innovatie

Wij noemen onszelf laagdrempelig, maar wat betekent dat eigenlijk? En waarom is het belangrijk voor je? Je wilt innoveren en je dagelijkse werk leuker maken. Dat kan makkelijk zijn. Hier geven we je 10 redenen om vandaag te starten met onze laagdrempelige innovatie!

Lees Meer »

Voorkom dialyse met het FosFaatSpel

We hebben het FosFaatSpel gemaakt om je te helpen dialyse te voorkomen. Dialyse is nodig als je nieren niet meer goed functioneren. Door fosfaat te beperken, vertraag je de achteruitgang. ALLE fosfaten in je lichaam komen uit voedsel. Je hebt dus minder fosfaat, als je minder fosfaat eet, en hoeven je nieren het niet uit te scheiden: Eet daarom minder fosfaat!

Lees Meer »

3 Snelle leefstijlinterventies

Ongezonde voeding zorgt jaarlijks tot 12.900 doden en 6 miljard euro aan zorguitgaven. Wat iemand eet hangt onder andere af van de kennis die iemand heeft om gezonde producten te kopen. Het RIVM stelt dat kennis is gemakkelijk te verhogen, laat een sterk relatie zien met gezond eetgedrag en heeft een groot preventief effect. In de zorg verbeteren we de kennis over gezond eten met leefstijlinterventies. Een kleine interventie heeft al een grote impact. Wij geven je drie voorbeelden van hoe je kan makkelijk starten met leefstijl in jouw praktijk.

Lees Meer »

Vernieuwing in de ketenzorg met het DiabetesSpel: 9 voordelen

Het DiabetesSpel stelt zorgverleners in staat patiënten over de hele linie te motiveren om de noodzakelijke veranderingen in voeding en levensstijl door te voeren. Volgens de nieuwe NHG-standaard bij diabetes vormt een gezonde leefstijl de basis van de behandeling bij diabetes. Hierin onderschrijft de NHG-standaard het belang van educatie. Maar helaas krijgt veel mensen onvoldoende voorlichting om hun bloedglucose onder controle te houden. Hier zijn negen manieren waarop het DiabetesSpel de ketenzorg vernieuwt om de nodige patiënteneducatie te bieden en meer effect te creëren voor hetzelfde geld!

Lees Meer »