Betere behandelresultaten

  • Beter resultaat met gemotiveerde patiënten
  • Motiveert zelfs je moeilijkste patiënten.
  • Weet hoe betrokken je patiënten zijn
  • Informatie cruciaal voor het uitvoeren van een advies.

Beter resultaat met gemotiveerde patiënten

Gemotiveerde patiënten behalen betere behandelresultaten. Toch is het voor meer dan 50% van de zorgverleners een uitdaging om patiënten te motiveren, vooral door een gebrek aan tijd. Onze spellen zijn een perfecte oplossing, omdat spellen de intrinsieke motivatie verhogen en het bewustwordingsproces zich afspeelt buiten de consulten om. Wij bieden je patiënten voldoende kennis om de voor- en nadelen van veranderingen in het voedingspatroon af te wegen. Deze cruciale kennis helpt patiënten hun gedrag te veranderen en daarmee betere behandelresultaten te behalen.

Motiveer zelfs je moeilijkste patiënt

Mensen die ziek zijn moeten veel dingen doen die ze niet leuk vinden, zoals bloedprikken, afspraken nakomen en lijstjes bijhouden. Ziek zijn is werke en niet iedereen heeft daar evenveel zin in. Als je mensen het advies geeft om een spelletje te spelen is de weerstand vaak snel verdwenen. Dat maakt een spel zo succesvol. Een meerderheid van de volwassenen speelt al online games, Zodra spelers beginnen, motiveert de gameflow mensen om steeds weer een level te doen. Het resultaat is dat zelfs je moeilijkste patiënt meer over zijn ziekte leert, dankzij het spelen van een spel.

Weet hoe betrokken je patiënten zijn

Een groot voordeel van onze spellen is dat de inzet meetbaar is. Het spel genereert een rapport met een samenvatting en testresultaten van de levels die patiënten hebben gespeeld. Door het rapport te bekijken, zie je of de patiënt gemotiveerd is en hoe goed ze de 'lesstof' begrijpt. Het is moeilijk te controleren of iemand de meegegeven folder of geadviseerd website heeft gelezen. Mensen durven veelal niet te zeggen dat ze er nog niet aan begonnen zijn! Met het spel heb je direct inzicht in de motivatie en het begrip van je patiënt. Je hoeft niet meer te gissen, het rapport geeft direct aanknopingspunten voor het gesprek.

Informatie die cruciaal is voor het uitvoeren van je advies

Om gezond te kunnen eten, moet je patiënt weten hoe. Je patiënt kan zijn gedrag alleen veranderen met kennis! Bij meer voedingskennis neemt ongezond gedrag af (RIVM). Onze spellen zijn een laagdrempelige manier om zelfs je minst gemotiveerde patiënt aan het werk te krijgen. Door onze spellen leren patiënten welke producten passen binnen het aangeraden voedingspatroon of dieet. Hierdoor ervaren patiënten meer controle waardoor de kans dat de veranderingen succesvol zijn vele malen groter is. Opties die je als zorgverlener aandraagt, worden vaak, terecht of niet, ervaren als een verbod.