Met onze spellen betere voedingszorg
tegen lagere kosten

Gaming als eerste keus voor behandeling:
educatie in plaats van medicatie.

De voordelen van onze spellen:

Bij ziektes is het aanpassen van leefstijl belangrijk om gezond te blijven. Om anders te gaan eten, hebben patiënten veel kennis nodig. Kennis over wat ze het beste kunnen eten en waarom!  Met onze spellen wordt voedingsinformatie wordt op een leuke, begrijpelijke manier overgebracht. De vele afbeeldingen versterken het leren. En als patiënten weten wat gezond is, passen ze zich makkelijker aan en nemen ze de regie over hun eigen voeding. Hierdoor vermindert het risico op complicaties en de behoefte aan zorg.

In vergelijking met filmpjes en folders zijn spellen interactief. Daarnaast focussen de spellen zich op de voedingsaanpassingen die nodig zijn. De patiënt leert waar hij op moet letten en hoe voeding de bloedwaarden beïnvloedt. De spellen koppelen vervolgens terug of de patiënt ermee aan de slag is gegaan en of hij de informatie heeft begrepen.

Onze spellen zorgen voor een interactieve overdracht van informatie. Daardoor onthouden patiënten de informatie beter. Uit onderzoek van de hersenen is bekend dat als je iets via een game leert dat veel effectiever is dan wanneer je dat uit een boekje doet. Dit blijkt ook uit onze eigen onderzoeken. De spellen bevatten wel tekst maar ook relatief veel plaatjes. Hierdoor is het makkelijker te begrijpen.

  • Patiënten die een dieet moeten houden krijgen vaak veel nieuwe informatie. Opeens moeten ze de inname van voedingsstoffen beperken waar ze nog nooit van  gehoord hebben of weinig van weten. Denk aan koolhydraten, eiwit en fosfaat. Om hun gezondheid stabiel te houden, hebben ze veel nieuwe voedingskennis nodig.
  • Jij kan natuurlijk folders geven of naar websites verwijzen over voeding, maar als behandelaar weet je niet zeker of de patiënt dit ook echt gaat lezen. En al helemaal niet of ze de informatie wel onthouden. Onze spellen leveren een significante vermeerdering van kennis op. 
  • Via onze game-app leren patiënten belangrijke dieetinformatie. Voedingsinformatie wordt op een leuke, speelse manier overgebracht. De visuele vormgeving versterkt het leren en leidt tot verbetering van de bloedwaarden in de kliniek.
  • De app geeft ook inzicht in de dieet kennis en het begrip hierover van de patiënt. Het rapport geeft inzicht in de behaalde leerdoelen. Dit helpt om het consult beter af te stemmen op de behoefte.

Meer leren over onze spellen?

increased phosphate knowledge

Artsen die samenwerken met RobinHealthGames hebben de dieetkennis van patiënten met meer dan 20% zien toenemen.

prescribe fosfaatspel instead of medicine

Onze mobiele games ondersteunen de gezondheid en worden vaak geadviseerd in plaats van medicijnen.

link life goals and health goals

Gaming is een vorm van digitale zorg. Het informeert patiënten en verhoogt zelfregie en therapietrouw.

doe je mee?

Blijf op de hoogte van al onze innovaties!

Meld je nu aan!