Laagdrempelige Innovatie 10 redenen

21 apr 2022

Wij noemen onszelf laagdrempelig, maar wat betekent dat eigenlijk? En waarom is dat belangrijk voor jou? Innoveren doe je om je dagelijks werk leuker te maken. Dat hoeft niet ingewikkeld te zijn. Met ons spel bijvoorbeeld. Hieronder geven we je 10 redenen om vandaag nog te starten met onze laagdrempelige innovatie!

Innoveren betekent vernieuwen.

Vernieuwen is niets anders dan kijken wat je beter kan doen, waardoor je werk leuker wordt en effectiever. Met onze games bereik je bijvoorbeeld meer in dezelfde tijd.

Laagdrempelig is toegankelijk.

Een synoniem voor laagdrempelig is toegankelijk. Laagdrempelige innovatie is dus een vernieuwing die makkelijk, eenvoudig en bereikbaar is voor de zorgverlener en de patiënt.

Consultants zijn niet nodig.

Een laagdrempelige innovatie kan zonder tussenkomst van consultants geïmplementeerd worden in de praktijk. Onze spellen zijn zo eenvoudig, dat je er gelijk mee kan beginnen.

Gewoon doen!

Veel beroepsverenigingen, praktijken en organisaties blijven te vaak en te lang in de analyse hangen. Maar het is vrij gemakkelijk om dingen te testen in de praktijk. Je merkt snel genoeg of iets werkt of niet. Van onze spellen weten we al dat ze werken. Je kan morgen al de proef op de som nemen bij je eerste patiënt.

Simpel leidt tot succes.

De meest succesvolle innovaties bieden een oplossing voor een onderbelicht probleem. Zo worden er allerlei ingewikkelde apps bedacht, terwijl de oplossing voor de meeste leefstijlziekten zit in betere voedingseducatie aan patiënten. Als een patiënt snapt hoe zijn dieet de ziekte beïnvloedt kan hij zijn dieet daadwerkelijk toepassen.

Innovatie is op de werkvloer.

Mensen leren door ervaring en innovatie is een kwestie van doen! Geef jezelf en je collega's op de werkvloer de gelegenheid om die ervaring op te doen. Begin klein. Laagdrempelige innovaties, zoals onze spellen zijn daar bij uitstek geschikt voor. De start en aanschafkosten zijn laag en de implementatie is super simpel.

Meer voor minder.

Het schrijven van een innovatierapport kost je al snel een paar duizend euro en dan moet je nog beginnen, met de implementatie. Onze spellen bewijzen dat innovatie goedkoop kan. Bijvoorbeeld: voor €350,- per jaar kan je al alle nieuwe diabetespatiënten in de huisartsenpraktijk al voorzien van belangrijke diabeteseducatie (uitgaand van normpraktijk van 2095 patiënten.)

Snel resultaat boeken.

Snel beginnen en snel resultaat behalen! Onze games, nemen in no-time een deel van je werk over. Je geeft je patiënt een persoonlijke code en zij kunnen direct beginnen met spelen. Je ziet snel effect, doordat patiënten enthousiast zijn en de dieetkennis toeneemt.

Verbeter de basis.

De zorg is onderhevig aan hypes. Een actueel thema is gepersonaliseerde voeding door AI, ook al is dat duur en in veel gevallen onnodige zorg. Mensen, vooral zieke mensen, willen niet afhankelijk zijn van apps. Het is nog maar de vraag wat het gebruik van apps die dagelijkse interactie vereisen de patiënt oplevert. Onze interactieve mobiele spellen zijn beschikbaar om te gebruiken waar en wanneer de patiënt maar wil.

Los het echte probleem op.

Om hun dieet te verbeteren, hebben patiënten kennis nodig om gezonde voedingskeuzes te maken. Onze spellen lossen dit fundamentele probleem op en zijn goedkoop, snel te implementeren en leuk is voor zowel de zorgverlener als de patiënt. Dat is laagdrempelige innovaties pur sang!

Zo makkelijk is innoveren. Kijk hier voor de mogelijkheden. Start met onze spellen en ervaar hoe eenvoudig inzetbaar deze zijn. En het grote voordeel, jouw patiënten plukken er gelijk de vruchten van. 

Innoveren is Gewoon doen!